MERSİN / TARSUS - Beylice Şehit Piyade Başçavuş Faruk Kaya Ortaokulu

Beylice Şehit Piyade Başçavuş Faruk Kaya Ortaokulu

Beylice Mahallesi Tarsus/Mersin
Vizyon
Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, milli ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Başarılar
Okulumuzda okuyan öğrencilerimiz ikinci kademeye başarılı bir şekilde geçmişlerdir. Hızlı okuma, okuduğunu anlama ve anlatma, matematiksel işlemler çözme gibi gerekli bilgilere sahip olarak ortaöğretime geçmektedir.2012-2013 eğitim öğretim yılında 27 mezun vermiş bunlardan 19 öğrenci anadolu Liselerine yerleşmiştir.
Öğretim Şekli :normal öğretim
Ulaşım
Ulaşım sıkıntısı yoktur. Öğretmen servisi bulunmakla beraber köy minibüsleri ve Çamlıyayla otobüsleri ile köye kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır.
Okulumuz Tarsus´a bağlı Beylice Köyü´ndedir.
Tarsus İlçe Merkezine 30km Mersin İl merkezine 57km´dir.